Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия алфа ромео 156 SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    Казвам,че специално тези втулки може да се направят от различна пластмаса,при тях няма кой знае какво силно триене,натиск,обороти или нещо от сорта...нещо не ясно????

Пълна глупост!!!
    За пореден път от човек пишещ нон-стоп,а в същото време един пирон не е забил ....

Ако си хващал някога през живота си нещо различно от найлонова саксия ще разбереш.Аман от теоритици,аман от тебе ...еййй,как не ти омръзва бе.
    Дай малко повече инфо за полиуретана и тефлона. Тефлонът е покритие, коетто е много устойчиво, и "мазно". Полиуретанът е един вид тип пластмаса

Comment

А ,аз ще ви давам инфо...може всеки да си прочете сам,който е имал допир или е обработвал подобно нещо знае каква е разликата.
      Last edited by undy; d.m.y г., 12:02.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

А ,аз ще ви давам инфо...може всеки да си прочете сам.
        Ееее. кандидат свате, хайде де. Ще ти пратя снимка на кандидат зетя

Comment

Ти поне имаш чувство за хумор.

Comment

Хайде стига се карайте ! Всеки може си купи тези втулки за по 2 лева и да ги смени ако се наложи ако не да си му стоят в шкафа !Сега ще се спори 101 страници за видове пластмаса-знаем,че българина от всичко разбира ама чак толкова не бива
            Между другото и долу на педала на съединителя има едни втулки,една бяла квадратна пластмаса,един бял пластмасов щифт-хайде направете си ги и тях(боже ,боже колко мъка има по тая земя)

Last edited by eproHD; d.m.y г., 12:33.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

...
              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 00:13.

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                Хайде стига се карайте ! Всеки може си купи тези втулки за по 2 лева и да ги смени ако се наложи ако не да си му стоят в шкафа !Сега ще се спори 101 страници за видове пластмаса-знаем,че българина от всичко разбира ама чак толкова не бива
                Между другото и долу на педала на съединителя има едни втулки,една бяла квадратна пластмаса,един бял пластмасов щифт-хайде направете си ги и тях(боже ,боже колко мъка има по тая земя)

Не се божкай....не всеки като теб търчи да купува всичко,има кадърни момчета,на които ръцете не са им в гъза и може да си направят елементарни ,прости части....че даже някой творят шедьоври и то на ръка.
                И както виждаш,спора го започва един и същ човек във всяка тема.

Comment

Не се божкай....не всеки като теб търчи да купува всичко,има кадърни момчета,на които ръцете не са им в гъза и може да си направят елементарни ,прости части....че даже някой творят шедьоври и то на ръка.
                  И както виждаш,спора го започва един и същ човек във всяка тема.
                  Не знам момче може и да си прав !Но никъде в никой форум на Алфа Ромео по света не намирам информация за направа на тези втулки.Всеки дето е дал как се сменят си е купил такива !Единствено тук се обсъжда направа на такива,та се питам струва ли си за 2-3 лева труда.Иначе да много работи се правят............
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                  sigpic

Comment

Питаха ме за размери,дадох ги.Естествено,че е по-лесно да се закупят,вярно е и ,че не са скъпи.Просто да си направиш нещо сам,не означава само да спестиш пари и време а да си направиш густо... примерно аз като знам нещо как се прави,мога го и имам условия,защо не....нещата не винаги опират до кинтите,сигурен съм ,че ме разбираш.

Comment

Питаха ме за размери,дадох ги.Естествено,че е по-лесно да се закупят,вярно е и ,че не са скъпи.Просто да си направиш нещо сам,не означава само да спестиш пари и време а да си направиш густо... примерно аз като знам нещо как се прави,мога го и имам условия,защо не....нещата не винаги опират до кинтите,сигурен съм ,че ме разбираш.
                      След като имаш условия и време защо не си ги направи сам а си ги поръча ?
                      sigpic

Comment

Защото точно тогава трябваше да разглобя и сглобя колата бързо,а и ми трябваха реални,точни размери 😎 .....по-късно направих два комплетка ,които са монтирани и хората си карат спокойно в момента...не ги правих за пари,дори ги монтирах аз,ей така за кеф.
                        Други въпроси?

Comment

От това,което прочетох разбрах,че тези втулки нещо се дънят при доста коли.Лично на мен,ако ми се наложи бих ги направил от друг материал по размерите на колегата,а не да купувам пак същата история,ако ще и 1 лев да струва.Не винаги оригиналната част е по добра от "направи си сам".
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                            От това,което прочетох разбрах,че тези втулки нещо се дънят при доста коли.Лично на мен,ако ми се наложи бих ги направил от друг материал по размерите на колегата,а не да купувам пак същата история,ако ще и 1 лев да струва.Не винаги оригиналната част е по добра от "направи си сам".
                            Напротив, ВИНАГИ оригиналната част е по-добра от ТНТМ-то. И нека уточня, говоря за оригинална част, а не "оригинална".
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                              Напротив, ВИНАГИ оригиналната част е по-добра от ТНТМ-то. И нека уточня, говоря за оригинална част, а не "оригинална".
                              Извинявам се,забравих да уточня,че говоря за 156(търкалям я вече 10 години).При 147 нямам никакви наблюдения.Мога да ти дам един пример за 156.Голяма болка са моторчетата на парното(а те са 3).В последствие се оказа,че вътре в тях се пука едно и също зъбно колело.Това колело колега нито можеш да го закупиш,като оригинална част,нито съм чул някой да си е купил цяло моторче(цената му е колкото на телевизор).Та след серия втори употреби,побългарих въпросното колело и нямам грижи.Приятна вечер!
                              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Побългарявания колкото щеш. И аз съм с термостат от Рено 5, вместо с оригинален, но това го направих не поради липсата на финанси, а защото при евентуалната му повреда няма да се наложи да карам колата в сервиз и да оставам без кола за един ден, а ще си го сменя сам (на балкона в шкафа имам приготвен резервен чисто нов маркуч с набит в него термостат от Рено 5). Смяната му евентуално ще бъде за не повече от 15 минути.
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X